0
Canonical Link URL'sini kullanmak, blogcuların ve web yöneticilerinin çoğu için yanlış bir şekilde ortaya çıktı.

Kanonik URL nedir?



Yani, Canonical  URL Hataları yaygın bir olgudur.

İşte Canonical Hataları önlemek için rel = canonical kullanarak izlemeniz gereken en iyi uygulamaların hızlı bir şekilde toplanması.

• Tercih edilen kanonik web sayfası sürümü, yinelenen sayfanın içeriğiyle eşleşen geniş bir içeriğe sahip olmalıdır.
• rel = canonical link tarafından belirtilen hedef URL'nin mevcut olduğundan emin olun.
• rel = canonical hedef bağlantısı noindex robots meta etiketi içermemelidir
• rel = kanonik bağlantı, sayfanın <head> veya HTTP başlığında bulunmalıdır.
• Bir web sayfası için yalnızca bir tane rel = canonical URL belirtin

Hata 1:  paginated serisinin ilk sayfasına rel = canonical bağlantısı kullanımı

Böyle bir senaryoda, rel = canonical bileşen sayfalarından makalenin tek bir sayfa sürümüne kullanmanız gerekir. Rel = “prev” ve rel = “sonraki” sayfalama işaretlemelerini de kullanabilirsiniz.

Error2: rel = canonical çoklu bildirimleri
Bu hata, sayfaların farklı URL'lere çoklu rel = canonical bağlantısı olduğunda oluşur. Bu gibi durumlarda, arama motorları tüm rel = canonical ipuçlarını göz ardı eder. Dolayısıyla, meşru bir rel = kanonik bağlantıdan kaynaklanan faydalar kaybolacaktır.

Bu gibi durumlarda, sayfanın kaynak kodunu kontrol etmek sorunu düzeltmeye yardımcı olur. Rel = kanonik URL'lerin birbirinden ayrılabildiği tüm <head> bölümünü kontrol etmek iyi bir fikir olacaktır.
Hata 3: <body> öğesinde rel = canonical URL kullanılıyor

Rel = canonical URL, yalnızca bir HTML belgesinin <head> kısmında mevcut olmalıdır. Ancak, <body> öğesinde rel = canonical URL kullanırsanız, bu durum göz ardı edilir.

Bu hatayı veya hatayı önlemek için, rel = kanonik URL’nin sayfanızın <head> bölümünde bulunduğunu doğrulamak için iki kez kontrol etmelisiniz. <Head> 'deki rel = canonical bağlantısının mümkün olan en kısa sürede kullanılması önerilir.

Kanonik Sorunların Düzeltilmesi

Kanonik sorunlar, belirtilen URL'nin orijinal dokümanın bir kopyası olarak tanınması ve tüm link yetkisinin yönlendirilmesi gereken kanonik URL’yi adlandırması gerektiğini (HTML Üstbilgisinde) bildirmenizi sağlayan “kanonik etiket” kullanılarak düzeltilebilir.

Örnek:
<link rel = ”canonical” href = https://www.sektorelseo.com/ />
Bunu yaparak, bu etikette belirtilen kurallı URL’yi dizine eklemek ve bağlantı yetkilisini kanonik URL’ye geçirmek için arama motorlarını belirtirsiniz.

Başka bir çözüm 301 yönlendirmeleri kullanmaktır.

Bir URL'den diğerine kalıcı olarak yönlendirmek için kullanılır ve bağlantı yetkilisini bir URL'den diğerine taşır.

Ancak, 301 yönlendirmelerini uygulamak, rel = canonical etiketinden daha zordur.

301 yönlendirmeleri için, sunucunun köküne yüklenmesi gereken bir .htaccess dosyası oluşturmanız gerekir. Bunu yapmak programcı olmayanlar için karmaşık bir meseledir. Bu nedenle, sizin için bunu yapmak için bir programcı almanız tavsiye edilir.

Yorum Gönder

 
Top