0
Bloglamada başarılı olmak için belirli bir kural kümesi yoktur. Bloglamaya başladığımda, sektördeki deneyimli ve başarılı blog yazarlarından bilgi edinme fırsatım oldu.

Onlardan öğrendiğim en iyi derslerden biri, sadece ben olmaktır. Başkalarını etkilemek için “profesyonel” olmak ya da “büyük kelimeler” kullanmak zorunda değildim. Sadece ben olmalıydım.

Bana göre, yazmayı ve süreci daha çok severdim. Benim de genelde yazacağımdan fazla yazmam vardı. En başarılı yazarlara bakarsanız, onların farklı ve benzersiz olduklarını fark edeceksiniz.

Blogcuların çoğu, bloglarını yazdıklarında bir çeşit hedefe sahiptir. Çoğu başarmak istedikleri bir şey var. 

Bazıları için sadece trafik alıyor, diğerleri için bir mesaj iletiyor. Amacınız bir mesaj iletmekse, ideal olarak bir başlık istersiniz ve okuyucuyu en başından koparmak için içeriğinizi okumanızı istediğiniz içerik istersiniz. 

Okuyucunuzu en baştan nasıl bağladınız.

Bloglamaya hazır mısınız?

1 - Sen herkesi memnun etmeyeceksin ve yapmamalısın

Acemi ve ara blogcular, içeriklerinin yönetim kurulu onayıyla bir araya gelmesi gerektiğini kabul edecekler, ancak uzun süreli ve hardcore blogcular, herkesin memnun olmaya çalıştıklarını biliyorlar. Bu aptalca çünkü imkansız. Bunun yerine, hedef kitlenize konsantre olmanız ve gerisini unutmanız gerekiyor.

2 - Bazılarını başkalarına çekmek için yabancılaştırmaya hazırlıklı olun

Bazı insanları bağlaman için başkalarını da yabancılaştırmalısın. Örneğin, imajının en önemli şey olduğunu düşünen çok genç ve yüzeysel kadınları çekmek istiyorsanız, o zaman bir insanın dünyasında rekabet etmek isteyen rasyonel düşünme kadınlarını yabancılaştırmanız gerekir.

3 - Yazılı araştırmanızı veya düzenlemenizi dışarı aktarın

İnsanları bağlayabilmenin bir yolu, yapman gereken işleri dışarıdan temin etmektir. Başka bir taraf içeriğinizi yazmanız veya içeriğinizi araştırmanız anlamına gelir. Hedef kitlenizin ne istediğine ilişkin iyi bir kavrayışınız olduğunu düşünüyorsanız, ancak hala bir etki yaratmıyorsanız, üçüncü taraf bir editörün göz önünde bulundurun ve farklı sonuçlar elde edip edemeyeceğinizi görmek için suyu test edin.

4 - Yorum yapanları görmezden gel

Pek çok makale yorumcularınızı dinlemeniz gerektiğini söylüyor ve bu yazılar serbest yazarlar tarafından yazılıyor, hiç kim yorumlayıcıya sahip olmadıysa, onların çalışmalarını troll ediyorlar. Gerçek şu ki, yorum yapanlarınız kitlenizin sadece küçük bir parçası. Sessiz çoğunluğunuzu temsil etmiyorlar - tekrarlayan trafik raporlarınız sessiz çoğunluğunuzu temsil ediyor.

5 - Kullanıcılarınızla alakalı bir fikir oluşturun

Hedef kitlenizi biliyorsanız, bu yeterince kolay olmalı. Ortak bahçe sümüklü böceklerin göç desenleri hakkında en etkileyici araştırmalara sahip olabilirsiniz. Yeraltında tünel yaptığını ve kendilerini sıvı magma üzerinde ısındığını keşfettiniz, ama eğer çatışmanın Çatışması (popüler oyun) hakkında bir blogda yayınlıyorsanız, o zaman insanlar ilgilenmeyeceklerdir.

6 - Cazip olun ama detaylı

Daha uzun blog başlıklarına yönelik eğilim burada. Evet, dosyalama sisteminizi ve navigasyon sistemlerinizi daha karmaşık hale getiriyorlar, ve evet, tıklanabilir kutulara tıklamak zor olsa da, Google bunlardan hoşlanıyor ve kullanıcılarınızı da yapıyor. Blog yayınınızın arkasındaki fikri ortaya çıkarır ve sizi diğerlerinden ayırır.

7 - İnsanları gizemle tutmaya çalışmayın

Hiç bir şey açıklamadığı, ancak herşeyi vaat ettiği için sizi çeken bir resim ve cazip bir başlık olan reklamlar gördünüz mü? Muhtemelen zamanınızdan birkaçını tıkladınız çünkü bazen çok ilginçler. Ancak, çoğu tecrübeli internet kullanıcısı bunlardan çok sıkılmakta ve onları vebadan sakınmamakta ve bu yüzden insanları gizemle tutmaya çalışmamalısınız. Aşağıdaki resimde, insanların hasta olduğu reklamların örneklerini görebilirsiniz. İnsanların içine girmeleri için bir çeşit gizem ya da soru kullanırlar.

8 - Başkalarının kullandıklarını öğrenmeye çalışın

Bu lezzetli bir tavsiyeöğrenmek iyidir, çalışıyor. Yeterincezamanınız varsa tahkip edin , o zaman insanlar blog yazılarınıza tıklamaya yetecek kadar iyi olurlar. 

Tek bir fikir, her seferinde bir tane sunun ve başkalarının üzerine inşa etmesine izin verin

Yorum Gönder

 
Top