0
Burada, WordPress'i (Ek Sayfa) Dizin Oluşturmada  Arama Motorunda Nasıl Durduracağınızı anlatacağım  .
Bu yüzden sadece yapışıp WordPress ile bu son derece ciddi kusurdan nasıl kurtulabileceğinizi öğrenin.
.
Bir WordPress kullanıcısı olarak, WordPress'in son derece kullanıcı dostu ve en popüler blog ve İçerik Yönetim Sistemi platformlarından biri olduğunu kabul edersiniz.

Günümüzde, WordPress milyonlarca blog ve web sitesi için tercih edilen bir platformdur. Olağanüstü özellikleri, kolay kullanılabilirliği ve güçlü özelleştirme yetenekleri, onu bloglama ve İçerik Yönetim Sistemi platformları arasında bir kazanan haline getiriyor.

Temel SEO Teknikleri
Bunu söyledikten sonra, dikkate değer özelliklerinden dolayı, WordPress platformunda kayda değer ve çok ciddi bir kusur vardır. Ve bu kusur WordPress Ek Sayfaları veya WordPress Görüntü Ek Sayfaları.

Proaktif bir blog yazarı veya web yöneticisi olarak, WordPress Eklenti Sayfası'nın bu son derece can sıkıcı sorununu çözmek için her türlü çabayı göstermelisiniz. Daha spesifik olarak, Arama Motorlarının (Google, Bing, Yahoo vb. Gibi) WordPress Ek Sayfasını Dizine Ekleyemediğinden emin olmanız gerekir.

Bu yüzden, WordPress Ek Sayfaları'nın ne olduğunu, Site'nizin SEO'sunu nasıl olumsuz etkilediğini ve son ve en önemli şey olan “Arama Motoru'nu WordPress Eklenti Sayfalarını İndekslemeden Nasıl Durduracağımızı” anlamaya çalışalım.

WordPress Ek Sayfa

Genel olarak, WordPress yayın düzenleyicisinden blog yayınınıza resim yüklemenin aslında sitenizin SEO  performansını ciddi şekilde etkileyebileceğini ve büyük bir SEO anlaşmazlıklarına yol açabileceğini hiç düşünmemiş olursunuz  .

Bunun neden olabileceğini merak ediyor olabilirsiniz?

Sizi bilgilendireyim.

Aslında, WordPress yayın editöründen yeni bir blog gönderisine resim yüklediğinizde, WordPress ayrı bir resim ek sayfası oluşturur. WordPress tarafından oluşturulan bu resim eki sayfaları, yazı için görüntü dışında herhangi bir içerik barındırmaz.

Örneğin, blog yayınınızın URL'sinin http://yourwebsite.com/blog-post/ olduğunu varsayalım. İmage.png'nin dosya adıyla bir görseli vardır. Bu makaleyi yayınlamaya gittiğinizde, blog yayını URL'si, sitenizde kullanılan permalink yapısına bağlı olarak, http://yourwebsite.com/blog-post/1/ şeklinde formu alır.
Bu noktaya kadar, kesinlikle iyi.

Ancak, WordPress ile işler burada bitmiyor.

Aslında WordPress Ek Sayfaları veya WordPress Resim Ek Sayfaları olarak bilinenleri oluşturmaya gider.
Bu nedenle, WordPress ayrıca, zaten yayınladığınız blog yayınınızda kullanılan veya eklenmiş resmi içeren yeni bir sayfa da oluşturacaktır.

Bu durumda, resim sayfasının URL'si şöyledir: http://yourwebsite.com/blog-post/image/.
Şimdi, WordPress Ek Sayfalarının oluşturulması, en yüksek öncelikte ele alınması gereken ciddi bir kusurdur. Bir blog yayını yayınladığınızda WordPress ile, yalnızca orijinal makalenin URL'si değil, blog yayınına eklenmiş ve içerik içermeyen resimler için başka URL'ler de oluşturulacaktır.

Üstelik, bu işe yaramaz eklenti sayfaları, aslında, Arama Motorlarının WordPress Eklenti Sayfalarını bulup dizine ekleyebileceği anlamına gelen “NoIndex” Meta etiketini içermez. Bu sayfalar Arama Motorları tarafından indekslendiğinde, ciddi SEO kusurlarına yol açar. Arama Motorları, sitenizde sitenizin genel SEO itibarına zarar veren gereksiz ve gereksiz sayfaları bulur. Bu sayfalar Google gibi herhangi bir içerik arama motoru içermediğinden, bunları ince içerik veya kullanıcı değeri olmayan sayfa olarak düşünür. Böylece Google, sitenizin tamamını arama sonucuna indirgeyebilir.

Ayrıca, gerçek blog gönderilerinizde akan “Google Juice” miktarını ortaya koyar. Bu ek sayfaların kaynak kodunun kontrol edilmesi aslında NoIndexed olmadıklarını ortaya çıkarmaktadır.

Yani, SEO amacıyla, WordPress Eklenti Sayfası İndeksleme Arama Motoru durdurmak gerekir.
Dizin Oluşturma WordPress Eklenti Sayfasından Arama Motoru Nasıl Durdurulur

Son olarak, işte WordPress  kullanıcıları için iyi haber  .
Evet, WordPress Ek Sayfalarını dizine eklemeyi gerçekten engelleyebilirsiniz. Kullanışlı WordPress Eklenti Sayfalarının endekslenmesini önleyebileceğiniz bazı çok etkili yollar vardır.
Burada sizin için birincil olanı listeliyorum.
Alternatif  1:

Yollardan biri, tüm resim ek sayfalarınıza "NoIndex, Follow" Meta Tag eklemektir. Bunun için, temanızın attachment.php veya single.php dosyasını elle düzenlemeniz ve Meta Tag'e eklemeniz gerekir.

Alternatif  2:

Bu sorunu düzeltmenin diğer bir etkili yolu da, resim ek sayfalarını orijinal blog postasına veya sayfasına yönlendirmektir. Bu Yoast SEO Plugin veya All in One SEO Plugin kullanarak kolayca yapılabilir. Bunun için Yoast SEO Eklentisi'nde, WordPress'teki SEO seçeneğine tıklayıp “Advanced” e tıklayınız. Bu size “Permalinks” Sekmesini gösterecektir. Bu sekmeyi tıklamanız gerekiyor. Bu, "Ek URL'lerini üst gönderi URL'sine yönlendir" kutusunu gösterir. Bu kutuyu işaretleyin. Son olarak, “Değişiklikleri Kaydet” i tıklayın.
.
Yoast SEO Eklentisi Gelişmiş
Bu, ek sayfasını orijinal ana gönderiye yönlendirir.
Alternatif  3:
Arama Motorlarını WordPress Eklenti Sayfalarını Dizine Eklemenin bir başka kolay yolu, görüntü eki sayfasına tıklamak ve ardından Yoast Eklenti içinden No-Index olarak işaretlemektir.
WordPress Ek Sayfaları
Yoast SEO Eklentisi-Gelişmiş gönderi

Alternatif  4:
Yoast SEO Eklentisini kullanmıyorsanız, Arama Motoru'nu WordPress blog yayınının gereksiz ek sayfalarını taramasını engelleyebileceğiniz başka bir yöntem daha vardır. Bu robots.txt dosyası kullanılarak yapılabilir.
Aşağıdaki bağlantıyı robots.txt dosyanıza kopyalayıp yapıştırmanız yeterlidir:

Disallow: /? Attachment_id

Ve ardından Kaydet düğmesine tıklayın. Bu kadar.

Alternatif  5:

Ek Sayfalar Redirect  , ek sayfalarını kolayca devre dışı bırakmanızı ve ziyaretçileri orijinal ana gönderi veya sayfaya yönlendirmenizi sağlayan başka bir eklentidir. Sadece eklentiyi yüklemek ve etkinleştirmek gerekir. Eklenti etkinleştirildikten sonra, kullanıcıları ek sayfalardan ana gönderiye yönlendirir. Ebeveyn yayını yoksa, kullanıcılar ana sayfaya yönlendirilir. Bu kadar basit.

Bu yüzden yukarıdaki ipuçlarını takip ederek, Arama Motoru'nu WordPress Eklenti Sayfasını Dizinleme'den kolayca durdurabilirsiniz.

WordPress Ek Sayfaları tamamen işe yaramaz ve büyük SEO blunder vardır. Proaktif bir blogcu veya web yöneticisi olarak, bunları devre dışı bırakmak için her türlü çabayı göstermelisiniz. Bu, SERP listelerinizi temizleyecek ve ziyaretçileriniz asla boş sayfalara çıkmayacak.

Yorum Gönder

 
Top